Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2010

Ενεργειακή Επανάσταση! Γίνε Ενεργειακός Επαναστάτης!


Ενεργειακή Επανάσταση!
 Οι κλιματικές αλλαγές τείνουν να λάβουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Ήδη οι πρώτες επιπτώσεις πλήττουν εκατομμύρια συνανθρώπους μας σε κάθε γωνία του πλανήτη, ενώ ορισμένες μελλοντικές επιπτώσεις είναι αναπόφευκτες.
Σήμερα, οι συγκεντρώσεις διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα είναι οι υψηλότερες των τελευταίων 650.000 ετών, υψηλότερες κατά 40%. Η μέση πλανητική θερμοκρασία είναι υψηλότερη κατά 0,8 ºC σε σύγκριση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

 Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας, προκειμένου να αποτραπούν οι χειρότερες επιπτώσεις των κλιματικών αλλαγών, τότε θα πρέπει να περιορίσουμε την αύξηση της θερμοκρασίας σε λιγότερο από +1,5 ºC σε σύγκριση με τα προβιομηχανικά επίπεδα.

 Αυτό σημαίνει ότι οι παγκόσμιες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα θα πρέπει να σταθεροποιηθούν έως το 2015, να επιστρέψουν στα σημερινά επίπεδα το 2020 και να αγγίξουν το μηδέν έως το 2050.


Ενεργειακός Επαναστάτης!


 Καλώς ήρθες στην εποχή της Ενεργειακής Επανάστασης! Στην εποχή που ο ρόλος των πολιτών στην προσπάθεια για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών, είναι ο πιο σημαντικός. Οι αλλαγές που κάνουμε στο δικό μας τρόπο ζωής –στην καθημερινότητά μας, αλλά και την πολιτική μας στάση- έχουν μεγάλη σημασία. Και είναι οι μικρές αλλαγές, που κάνουν τη διαφορά.
Σε καλούμε λοιπόν, να χρησιμοποιήσεις τη δύναμή σου και να γίνεις Ενεργειακός Επαναστάτης!


 Γίνε εσύ η αλλαγή που θέλεις να δεις!
Άλλαξε όλους τους ενεργοβόρους λαμπτήρες με εξοικονόμησης, χρησιμοποίησε μέσα μαζικής μεταφοράς για να πας στη δουλειά σου αντί για το αυτοκίνητο ή ακόμα περισσότερο επένδυσε στην καθαρή ενέργεια και τοποθέτησε φωτοβολταϊκά συστήματα στην ταράτσα ή το μπαλκόνι του σπιτιού σου! Ξεκίνα με απλές και μικρές αλλαγές. Οι πληροφορίες που θα βρεις στο «Εγχειρίδιο του Ενεργειακού Επαναστάτη», θα σου δείξουν τον τρόπο.

 Μήπως είσαι ήδη Ενεργειακός Επαναστάτης;
Στείλε μας την ιστορία της προσωπικής σου Ενεργειακής Επανάστασης, μαζί με φωτογραφίες ή βίντεο στο: erevolut@greenpeace.org

Μετάδωσε το μήνυμα της Ενεργειακής Επανάστασης!

Πάρε θέση, κάνε κλικ και χρησιμοποίησε την ηλεκτρονική σου υπογραφή για το καλό του πλανήτη!

1) Γνωρίζεις για τα tar sands (ορυχεία εξόρυξης πισσούχου άμμου); Ρίξε μια ματιά εδώ και ενημερώσου για το τεράστιο περιβαλλοντικό έγκλημα που συντελείται κατά τη διαδικασία εξόρυξης και επεξεργασίας της πισσούχου άμμου. Έπειτα σύστησε τα tar sands στους φίλους σου. Πώς; Με ένα καρτ-ποστάλ φυσικά από την ονειρεμένη Alberta του Καναδά...

2) Στοπ! Πετρελαϊκή συνωμοσία κατά του πλανήτη με σκοπό την προπαγάνδα και την ψευδή ενημέρωση του κόσμου. Νομίζεις ότι υπερβάλουμε; Διάβασε το κρυφό εσωτερικό έγγραφο της American Petroleum Institute που έπεσε στα χέρια της Greenpeace και ύστερα στείλε γράμμα διαμαρτυρίας στους Διευθύνοντες Συμβούλους της Shell, της BP, της Exxon και των άλλων μεγάλων πολυεθνικών του πετρελαίου!

πηγές πληροφοριών: www.greenpeace.org/greece/ER/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου