Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2010

52ο Λύκειο Κολωνού: Οι Αναμνήσεις!!

52ο Λύκειο Κολωνού: Οι Αναμνήσεις!!

Πολλοί άνθρωποι που γνωρίζω, αναπολούν τα όμορφα εφηβικά τους χρόνια και μου δίνουν μια συμβουλή.. Nα ζήσω την καλύτερη περίοδο της ζωής μου, την εφηβεία μου! 
Το 52ο Γυμνάσιο και Λύκειο του Κολωνού αποτελεί το μέρος όπου πολλοί άνθρωποι πέρασαν και ο καθένας άφησε το δικό του χαρακτηριστικό στίγμα! Ο καθένας από αυτούς έζησε την κάθε στιγμή της ζωής του και την εφηβεία του! 
Βλέπω αυτές τις εικόνες τώρα και μου θυμίζουν τους χώρους του σχολείου , όπου έχω συνηθίσει να περνάω αρκετό χρόνο από την μέρα μου.. Βλέπω αυτούς τους χώρους παλιούς και γκρίζους αλλά γεμάτους με εφηβικές παρέες, χαμόγελα και μάτια γεμάτα όνειρα! 

  
Τα εφηβικά χρόνια εκφράζουν τον αγώνα για την κατανόηση του εαυτού μας και ολόκληρου του κόσμου. Το μέλλον μας , που φαντάζει τόσο μακρινό.. Η αντίρρηση μας σε ό,τι ακούσουμε ακόμα κι αν ξέρουμε ότι είναι σωστό.. 
Να γνωρίσεις τον πραγματικό εαυτό σου είναι η μεγαλύτερη πρόκληση..

 Μια παρέα που σε έκανε να ξεχνάς όλα τα άσχημα και να συμπεριφέρεσαι σαν μικρό παιδί. Άνθρωποι που ήταν δίπλα σου στις χαρές και στις λύπες, και αποτελούσαν την οικογένειά σου. Όνειρα που έκανες από μικρό παιδί και ευχόσουν στα αστέρια να πραγματοποιηθούν..
 Μα όσα χρόνια και αν περάσουν οι αναμνήσεις μένουν πάντα στην καρδιά μας και στο μυαλό μας.. Να μας θυμίζουν αυτά που ζήσαμε , τους ανθρώπους που αγαπήσαμε και τις στιγμές που είμασταν πραγματικά ο εαυτός μας ..
"Η αληθινή ευτυχία βρίσκεται στις αναμνήσεις μας και στις ελπίδες μας" Δροσίνης.
Πατάγια Μπακαράκη Μυρτώ 
Συντακτική Ομάδα

  

7 σχόλια:

  1. ax....sigkini8ika.........kapoia stigmi ki emeis 8a ginoume fwtografies..............pragmatika dn to katalavainoume polles fores alla twra zoume kati iperoxo...!! dn 8elw na megalwsw....:/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ax...sigkini8ika...kapoia mera 8a ginoume ki emeis fwtografies......mporei polles fores na mn to katalavainoume alla zoume kati iperoxo auti tn stigmi!!! dn 8elw na megalwsw!!!!!:/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ομορφες μνήμες!.. Το Λύκειο που πρωτοδιορίστηκα το 1990..
    Και τώρα οι απόφοιτοι του είναι συνάδελφοί μου!..
    Τα χρόνια περνούν αλλα οι όμορφες μνήμες τους κρατάνε μια θέση σ' ένα διαρκές παρόν..

    Με νοσταλγία και αγάπη
    Μια φιλόλογος απο τα παλιά...
    Πολίνα Μοίρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά,
    Μόλις σήμερα (χρειάστηκε να αλλάξει η χρονιά!!) πήρα είδηση την ηλεκτρονική σας ύπαρξη. Πολύ ωραία η προσπάθειά σας, καλοτάξιδοι και τη νέα χρονιά!
    Πολλές πολλές ευχές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. και σε σας κύριε Μάνεση!! σας ευχαριστούμε πολύ!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή